(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Žemlovka
Potřebné ingredience
10 rohlíků ... 3-5 Jablíček ...Trochu mléka ... Tvaroh ... Moučkový cukr ...Skořice ... Rozinky ... Oříšky ... Smetana ke šlehání...Máslo na vymazání pekáče
Postup přípravy
1. Nastrouháme si jablíčka, které jsme si předtím oloupaly. Posypeme skořicí.
2. Do mléka dáme namočit nakrájené rohlíky buď na kolečka nebo podélně.
3. Tvaroh smícháme s cukrem -dle chuťi- s trochou smetany. Přidáme rozinky, které byli namočeny v troše rumu.A sekané ořišky.
4. Na vymazený pekáč vrstvýme rohliky, jablíčka,tvaroh. A opakujeme. Poslední vrstva musejí vždy být rohlíky.
Dáme zapéct do trouby cca 35-45minut.
Pocukrujeme na taliří.
A pak už se jen cpemeeeeeeeeeee :oP :o)
2. Do mléka dáme namočit nakrájené rohlíky buď na kolečka nebo podélně.
3. Tvaroh smícháme s cukrem -dle chuťi- s trochou smetany. Přidáme rozinky, které byli namočeny v troše rumu.A sekané ořišky.
4. Na vymazený pekáč vrstvýme rohliky, jablíčka,tvaroh. A opakujeme. Poslední vrstva musejí vždy být rohlíky.
Dáme zapéct do trouby cca 35-45minut.
Pocukrujeme na taliří.
A pak už se jen cpemeeeeeeeeeee :oP :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé